Instagram Business Profile – DESPRE

Instagram Business Profile

instagram-business-profile

Instagram Business Profile

UPDATE IMPORTANT pentru INSTAGRAM BUSINESS PROFILE: Am scris articolul de mai jos acum cateva zile, iar in acest moment nu mai este de gasit contul pe care l-am switch-uit (despre care am scris in articol). Citeste totusi indicatiile si pana in momentul cand nu se stabilizeaza lucrurile, nu transfera profilul de Instagram al companiei pe Instagram Business Profile. Eu inca astept un raspuns de la Instagram, iar intre timp am creat un cont nou de Instagram – pe care te invit sa-l urmaresti @meditatiimarketingonline1.

 

Poti trece contul personal la Instagram Business Profile din Setari. Vezi daca ai obtinea de a te transfera la cont de business (Settings > Account > Switch to a business profile).

Daca nu-l gasesti, intra pe pagina de Facebook la Setari, iar la Instagram Adverts adauga contul de Instagram. Eu am gasit acolo optiunea de “Switch to Business Profile”.

 

Diferenta mare este ca in acest cont de Business trebuie sa bagi bani de promovare deoarece Reach-ul organic este mai mic. Astfel, daca stii ca o sa bagi banuti si postari Instagram, direct din platforma, ar fi mai indicat sa ai cont de business sa poti vedea si Insights.

Oricum, te poti intoarce oricand la profilul personal.

 

Pe langa Instagram Business Profile sa stii:

Unde vezi metricele ad-urilor pe Instagram? Selectezi in Ads Manager > Breakdown pe Placement (eu selectez si Devices). Mai apoi, poti aprofunda datele, selectand si Customize Columns > Performance.

Daca ai facut boost unui post direct in aplicatia de Instagram, nu Il poti edita in Ads Manager, ci doar in Instagram. Poti vedea insa boost-ul si rezultatele in Ads Manager.

 

Sunt tool-uri care pot trisa pentru tine sa dea follow si sa aduca follower pentru a-ti creste numarul in fata publicului. Doar un scurt search si te vei convinge. De exemplu, poti folosi app TagsForLikes si iti da o serie de hashtags pentru fiecare domeniu care sa-ti aduca Likes sau poti folosi Grambler pentru a posta direct de pe Desktop, bineinteles alaturi de alte features.

 

Iti las si o serie de TIPS care sa te ajute la rezultate mai bune in Instagram:

  • Tag persoanelor din poze
  • Hashtags relevante
  • Adauga locatia
  • Poti pune emojis in mijlocul textului
  • Poti folosi hashtag-ul #loke4follow, dai inimioare si primesti Follow
  • Poti interactiona cu fanii competitiei si sa le dai Follow
  • Poti folosi app TagsForLikes si iti da o serie de hashtags pentru fiecare domeniu care sa-ti aduca Likes
  • Gasesti pe Youtube tot felul de filmulete cu Tips&Tricks pentru Instagram, unele dintre ele fiind foarte relevante

Instagramul are bogatia si profunzimea lui, iar un marketer trebuie sa stie daca si cum poate beneficia de acestea pentru obiectivele lui.

 

Scrie-mi daca ai vreo curiozitate/provocare legata de Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *